16 augusti, 2010

Om svininfluensan

Här är några utdrag ur en insändare från augusti 2009.

"Vad ansvariga myndigheter inte informerar om är att det i varje injektion finns 5 mikrogram, mcg, av det förbjudna kvicksilvret, thiomersalnitrat.

Det påstås vara så lite att det kan jämföras med det kvicksilver man får i sig i samband med intag av fisk som innehåller kvicksilver. Samtidigt som gravida avråds äta insjöfisk på grund av risken för kvicksilver, anser samma myndigheter att dessa ska acceptera att få två sprutor med vaccin innehållande ett gift som man vet går över till fostret. Detta ologiska tänkande genomsyrar hela vaccinationsdebatten.

Tänk om överkänsliga för jordnötter skulle få beskedet att man använt jordnötsolja för att få bättre flyt i sprutan? När det gäller nötallergi kan livsmedelstillverkarna dra tillbaka stora partier av en produkt därför att det kan finnas spår av nötter.

I flygplan varnas det för att öppna påsen med nötter därför att det finns allergisk person ombord. När det gäller kvicksilver som nästan hela den svenska befolkningen har utsatts för via sina kvicksilverläckande amalgamfyllningar, gör man precis tvärtom.

Vaccin kan framställas utan kvicksilver och formaldehyd. Ändå väljer ansvariga att köpa in det vaccin som kan ge allvarliga biverkningar. Läkemedelsföretaget har fått garantier för att de inte ska bli ansvariga om något går snett då vaccinet inte har genomgått föreskrivna test.

Det är känt att vaccinernas innehåll av kvicksilver misstänks ligga bakom ökningen av autistiska barn i USA när det vaccineras innan de börjar på dagis.

Regeringen har beslutat om ett kvicksilverförbud från 1 juni i år. Detta saboteras nu av de myndigheter som har ansvaret. Vilka råd ska vi som ideell organisation ge våra oroliga medlemmar? Vilka landsting tar ansvar för om vaccineringen leder till svåra biverkningar som till exempel anafylaktisk chock? Ska vissa grupper i samhället ställas utanför och får klara sig bäst de kan. När erbjuds vi ett säkert alternativ?

Margareta Molius, förbundsordförande i Tandvårdsskadeförbundet

Och nu kommer det reportage i AB om ett antal människor som har drabbats av "sömnsjuka" efter att ha tagit detta vaccin... Jo jo, det kan kosta att slippa bli sängliggande i nån vecka. Synd att det har drabbat barn som inte själv har valt att vaccineras.

Inga kommentarer: