24 januari, 2013

DDJ

När jag sitter och klickar runt på alla favoritbloggar och de inte har lagt upp något nytt intressant att suga i sig blir jag lite lätt besviken. Och då slog det mig att jag inte heller är särskilt upplagd just nu.
Men kan berätta att jag strax efter avslutad läsning av boken "Utan titel" av Anna Charlotta Gunnarson (en ungdomsbok för läsklubben) tog mig an klassikerna Stolthet och fördom av Jane Austen. Jaha, varför då då?
För att man någon gång ska läsa den, kanske? Eller snarare för att jag vill läsa den för att senare, som belöning, kunna njuta av P D James´ När döden kom till Pemberley.
Då känner man ju redan karaktärerna i boken, tänkte jag. Listigt, va?
Eller bara omständligt.


Lånade bilden här...
En annan bok jag lånade i ungdomsgenren är "Din dumme jävel". 
Ska jag ta det personligt, månne?

Ute är det fantastiskt soligt och kallt. La på säckväv på alla buxbommarna, men jag vet inte om det är någon vits med det egentligen. De ser rätt ledsna ut. Kanske är de redan drabbade av den fruktade buxbomsdöden.

Och jag funderar på hur stor en tre-åring är egentligen? Hur man ritar en sådan. Och om jag någonsin får energin tillbaka.
Och är det kanske tid att plocka undan julattributen? 
Och under tiden frågar och frågar sonen frågor som jag inte orkar svara på och mer ofta inte ens hör. Jag har att välja på att sitta i ett tyst hus och höra samma frågor om och om igen eller lyssna på bra musik och inte höra frågorna... Men då måste jag å andra sidan gå fram till honom, gå ner till honom, aktivera mig. Pest eller kolera. 
Jag lovar, ingen kan finna nöje i att svara på samma frågor en hel vecka i sträck. 
Nä, nu öppnar jag dörren mot kyla och frisk luft.

2 kommentarer:

Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok sa...

Stolthet och fördom är min favoritdeppbok. När jag är lite deppig så blir det den. Är jag deppig och samtidigt trött så blir det BBC-filmatiseringen. Sen är jag som en ny människa. (Märkligt, jag vet.)

SPRAKFÅLEN sa...

Välkommen till denna synnerligen anspråkslösa blogg (just nu ligger den visst i vinterdvala).

Åh, jag önskar SÅ att denna bok ger den effekten : ) Som en ny människa. kan det bli bättre?
Jag tror inte detta blir den bok jag kommer att läsa om och om igen och BBC-serien vet jag inte ens om jag såg! Så otacksam!
Konstigt, jag som gillar bra historier. Får väl ta och skärpa till mig, tror jag visst.