27 april, 2013

En lista

Lista jag hittade hos Suziluz och sedan Amanda som hittade den hos Suziluz. var hon hittade den vet jag inte. Å andra sidan är det ju irrelevant. Inte sant?

1. Hur gammal är du? Känsligt kapitel. Jag är utan ålder, OK?
2. Hur gammal känner du dig? Ibland som en utsjasad 80-åring, ibland som en osäker 15-åring. För det mesta som en härlig 35-åring.
3. Vad har du gjort idag? Gjort min sista (?) dag som ledare för ett "Skapande skola"-projekt. Jättekul!
4. Vilken film såg du senast? Film på bio: Les Miserables På TV: ?
5. Vem ringde du senast? Min syster.
6. Är du besatt av någonting? Nej. (Eller kanske... min yngste sons tillstånd)
7. Är du rädd för blod? Nej. Med stigande ålder och antal barn har det mesta av sprut- o blodskräck förpassats i glömska.
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu. Vardagsrummet. Vid stora vita slagbordet, på svarta fyndstolen från IKEA, lite mjukare med ett fårskinn på sitsen. Bordet belamrat med allsköns papper, klister, foton, ståltråd, temugg, CD-skivor, pocket, sax,  samt en flaska urgammal, oöppnad glögg(!).
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet?  Ja, givetvis.  Han Per-Albin, han Palme, han Fälldin, han Ullsten, han Bohman.
10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?  Knappast. Jo förresten, kollade stavningen på Bohman.
11. Vilken färg är dominerande i din garderob?  Svart. Vitt. (Ja, det är lika mycket av båda färgerna)
12. När vaknade du idag? 6.30. Måste hinna med bussen 7.20.
13. Vilken är din favorithögtid? Julen. Eller förjulen, egentligen. Advent, ja, just det.
14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?  Nästan var som helst där det är lagom varmt och soligt. Där det finns vatten att bada i och se spännande fiskar i. Gärna rödvita havsdjur.
15. Nämn en plats i världens som du besökt och aldrig vill återvända till. Om den platsen finns har jag nog förträngt den, för jag kan inte påminna mig någon sådan.
16. Hur vill du tillbringa din pension? I Nirvana. Var som helst, bara jag och de mina mår bra.
17. Vad lyssnar du på just nu? Ted Gärdestads många låtar. På begäran av yngsta sonen.
18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, konstigt nog med tanke på min vilda barndom.
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kokosolja, te, knäckebröd, Bregott, salt.
20. Vem är din favoritkändis? Näe, det finns ingen.
21. Vad är du på för humör just nu? Lugn och fin.
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Amerika och Oceanien (den sistnämnda världsdelen fanns då banne mig inte när jag växte upp!)
23. Snarkar du? Det sägs att jag stundom låter illa när jag sover. Hoppas inte alltid.
24. Vilka yrken har du provat på? Kioskbiträde, korvtant, städare, fjällhotellanställd,  receptionist, butikspersonal, dekoratör, textare, dagisfröken, korrekturläsare, översättare, engelsklärare,inredare, illustratör, "lärare" i "Skapande skola".
25. Hur går du helst klädd? Tights och tunika. Och kofta, alltid kofta. Tunn eller tjock.
26. Vilket stjärntecken är du född i? Jungfrun. Och jag fyller alla kriterier för en jungfru. Läs beskrivningen! Den stämmer löjligt bra på mig , förutom det där med träningen och den där ordningen.
Måste ta tag i den... 
27. Vilket är ditt favoritgodis? Saltlakrits! Skolkritor, Bassett´s, salta fiskar, häxvrål m fl. Salmiak. Mmm...Men det är sällan jag äter av det då jag aldrig kan kontrollera intaget...
28. Vad sa du senast?  "Inte en aning" på den evinnerliga frågan om vad vi ska äta imorgon.
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? En 5:a i svenska på mellanstadiet. Högsta betyg i Ordkunskap (ett härligt ämne om ordstammar på latin o grekiska. Loved it!) samt helt otippat en 5:a i religionskunskap på gymnasiet.
30. Vad har du på dig just nu? Randiga tights, gråmönstrad tunika, grå kofta, grå strumpor samt de onämnbara.
31. Vilken är din favoritaffär?  Handlar så extremt sällan... Kupan, Emmaus, Human Bridge och Erikshjälpen är ju härliga ställen i alla fall!
32. Vad har du för storlek i kläder? M. Men har fettat till mig på senaste året så jag använder gärna löst sittande kläder...
33. Vad har du i dina fickor? Har inga.
34. Vad köpte du senast? Middagsmat.
35. Hur många gånger har du flyttat? Tio. Alltför sällan, tycker jag. Snart dags igen, hoppas jag.
36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka saker skulle du ta med? Om jag (alltså redan) VAR fast skulle jag ta med mig den kost som eventuellt fanns på ön och kläder jag behövde på min flotte som jag hade byggt för att komma därifrån.
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Båda delarna. Svårt att lägga ner boken på kvällen, men är ändå den som måste upp på morgonen för att rodda frukost.
38. Senaste filmen du såg på bio? Se ovan.
39. Har du blivit sydd någon gång? Otaliga gånger känns det som. Minst fem i alla fall. Jag var en olycksbenägen unge och har fött två barn. Say no more.
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja, det vore väl konstigt annars. Men det var nog som barn. Är inte helt förtjust i känslan av nakenbad. Jag badar gärna med badkläder på, tack.
41. Vad åt du till frukost? Te, glutenfritt knäckebröd med margarin. Nån äppelklyfta.

42. Hur såg ditt liv ut för 10 år sen? 2003. Ett ödesår. Studerade design på universitetet samtidigt som jag födde yngste sonen. Läste och jobbade för mycket. Stresshalten var hög. Nä, fy fan. 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, tack och lov. Jag försöker hålla mig nånstans runt den påbjudna farten, men vid 90 går det nog liite fortare ändå.
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Förlåt, men det kommer jag inte ihåg... 
45. Var lägger du din mobiltelefon när du sover? Ingen särskild stans, men aldrig i sovrummet. Den är alltid avstängd på kvällen och natten.
46. Vad var det senaste du åt? Middag: råris m curry och kummin, skinka, ärtor, majs, soltorkade  tomater, oliver. Ja, det vanliga= Kylskåpsrensing. 
47. Vem är världens vackraste kvinna? Alla kvinnor som tar hand om föräldralösa barn.
48. Är du blyg? Jag har en grundblyg läggning. Gör mig inte i stora sällskap. Aldrig blyg med de jag känner. Å andra sidan har jag med stigande ålder inga problem att tackla stora sällskap heller. Fan, man lär sig!
49. Vilken var den senaste konserten du var på? Måste ha varit på Kalvsviks bygdegård! Hanna Elwes Trio som sjöng Monica Zetterlund. Great!
50. Vad heter du i andra namn? Maria.
51. Har du varit med om en bilolycka? Nej. Men väldigt nära för några veckor sedan i en rondell. Jag såg inte bilen som kom! Scary!
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja, det mesta : )
53. Vilken är den roligaste träningsformen? Den man orkar göra. Cykla i skogen, tror jag. Vandring är också himla trevligt. Bara det är utomhus och nåt fint att titta och lukta på samtidigt.
54. Har du några husdjur? Jajamen. Milo. Helig Birma.
55. Vill du gifta dig? Inget jag längtar efter.
56. Var växte dina föräldrar upp? I Vågbro, Söderhamn (Hälsingland) och Frösön (Jämtland).
57. Har du någon gång ringt polisen? Ja. Efterlyst bortsprungen katt, som kom tillbaka en natt senare.
58. Har du svenskt ursprung? Ja, fast mina förfäder på pappas sida invandrade från Finland på 1600-talet, minsann! Tror kindbenen kommer därifrån.
59. Har du, eller haft, något smeknamn? På mellanstadiet ville man ju ha ett smeknamn. Guggan blev det ett litet tag (jösses). Min lillebror har envisats med Gitte (herregud!) då han vill mobba mig och min pappa har kallat mig Dudilla. Numera kallas jag ibland Gullan av mina rara vänner. Och så kallar jag mig själv i skrift, G.
60. Vilka är dina största svagheter? Dålig jävla självkänsla. Ett kritiskt öga. Dåligt ansiktsminne. Selektivt minne.

2 kommentarer:

Helena sa...

Nu har jag läst din lista, fnissar på mina ställen, (t.ex. fråga 32, men med värme)och funderar på en egen lista. Har aldrig gjort någon.

SPRAKFÅLEN sa...

Gör gärna en lista d v s svara gärna på den här listan så jag kan få fnissa också.