04 september, 2012

Jobb och sånt

Sitter och jobbar koncentrerat. Så koncentrerat som bara jag kan.
Tecknar s k vinjetter till en bok om autism. Kul!
Tidigare har jag återigen skissat lite till det stora möbelvaruhuset. Kul!
Har fått en till återkommande kund också. Tjoho! 
Har även förfrågningar på illustrationsjobb från stora "företag" och mindre privatpersoner. 
Så nu, mitt i allt detta, ska jag åka utomlands.
På fredagkväll drar jag till Arlanda. Ska bli så skönt. Hoppas jag. Jag tar inte ut något i förväg. Vågar inte. Igår kom halsondan. Motattack med vitlök, silvervatten och extradoser av FitLine (multidrycker) så idag har jag bara en lätt beslöjad röst.
Här ska ingen förkylning komma och försvåra min vandringssemester i trettiogradig värme! Vik hädan!
Lyssnar på sommarens Sommarprogram. Mycket bra underhållning och sällskap vid ritbordet. Och ett flertal har vuxit upp på/i Lidingö. I höghusen.


Själv är jag uppvuxen i en lägenhet med sex rum och kök, men jag trodde hela min uppväxt att jag bodde i ett hus... Och det gjorde jag. Fast vi delade det huset med en till familj som bodde på bottenvåningen. Den tredje våningen var vinden. Men eftersom den hade en vanlig trappa bakom en vanlig dörr så var vi barn väldigt ofta där uppe. Min äldre bror bodde t o m där på somrarna.
Redan då för många år sedan hade min familj väldigt många ägodelar och helt ogenerat bredde vi ut oss över hela vindsytan förutom i det ena av de två dörrförsedda förråden. Där fick grannarna ha sina prylar... Märkligt att de inte protesterade. De protesterade inte ens när vi spelade piano ovanför deras huvuden. Märkligt. Snällt. 
Vad hade hänt om de hade gnällt sönder mitt pianospelande? Då hade jag inte blivit en sån virtuos. 
Som jag var en gång. 
Nästan.

3 kommentarer:

AnBr sa...

Grattis till alla jobb! Och grattis till att det snart är dags att vandra! Det är dig såååå väl unt' ska du veta!! Njut ordentligt och se till att du gått in kängorna nu... alternativt ta med massor av plåster:-)

TUTT sa...

Bra med återkommande kunder! Även virtuoser måste ju ha en bra inkomst! :-)

ARILD sa...

Ja, tack och så.
Just ikväll kan jag knappt bärga mig förrän jag lämnar det här dårhuset.
Min nya återkommande kund handlat inte mycket, men i alla fall : ) Hon ville ha mer av det jag gjorde och det är roligt.
Virtuos... hmm, jag undrar det jag.