24 juni, 2013

Förbereder mig

Dags att snart göra den årliga resan norrut, med min son.
Lånade några böcker på biblioteket idag. Skulle låna Hungerelden hade jag tänkt mig men den fanns inte inne. 
Istället fick det bli Kast med liten kniv av Sara Kadefors. Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström samt Drömbokhandeln av Laurence Cossé. Den sistnämnda är en pocket så den får följa med på tåget. It better be good!
För övrigt skriver jag listor på saker som absolut ej får glömmas.
Almanacka till söstra mi, medicin till sonen, biljetter (kan va bra att ha) t ex.

Förra veckan spontanklippte jag mitt hår... Fick för mig att det kunde vara fint med kort page framför öronen s a s. Jag hade fel. Det är INTE snyggt och jag hoppas att den här sommar får mitt hår att växa riktigt, riktigt fort.

Midsommaraftonen. Finfin morgon med packning av lunchmat på vår utflykt. Men på vägen mot målet, 5 -6 mil bort, regnade det kraftigt hela tiden. Och med tanke på att vi skulle paddla kanot och vi inte äger några regnkläder kändes det som om dagens aktivitet skulle få ställas in. Jobbigt; fyra familjer, inalles 15 personer, i sjönöd. Vad gör vi då?
När vi slirar in på parkeringen har molnen lättat och endast en klent duggregn väter våra hjässor. Efter en mumsig sillunch på en torr (!) bänk var vädret så bra som man bara kunde önska sig. Lagom blandning av sol och moln.
Vi paddlade i den supersköna Ronnebyån. Utgick från Korrö hantverksby. Underbart fin å att paddla i. Rekommenderas varmt.

Vaknade 8.30 imorse. Eller rättare sagt 3.30. Kunde såklart inte somna om och dessvärre vaknade den lille också. Tror jag det att man måste sova lite längre då. Men vi skulle ju upp till fritids. 9-13, alltför kort tid. Och idag 10.30 till 13. Ännu kortare tid. Ja, är det sommar så är det. Ill-ljusa nätter. 
No sleep. (Less work.)

1 kommentar:

Helena sa...

Glöm ingenting! Speciellt inte biljetterna, ser fram emot ert besök. Välkomna!