17 september, 2014

Salladsträd

Varje år sår vi plocksallad. Varje år äter vi också en hel del, men aldrig så att den tar helt slut. Inte så att vi planerar det så, det bara blir så.
Jag misstänker att det kan vara den något beska smaken som inte alltid smakar oss. Och ju längre in på sommaren desto beskare smak.

På bilden är det september och salladen och hela landet har lämnats åt sitt öde ett tag. Och oj vad det växer!


Till höger om salladsträden kan man skåda den enda grönkålsplantan som blev något, trots ett flertal såomgångar.
Till vänster ser man spaghettipumpan som väller omkring. Har ännu inte smkat något från den, men det börjar bli dags, innan man glömmer den, eller den blir frost.
Gräset i landet är ett hatobjekt. I våras tog vi bort allt synligt gräs och vi har hållit efter det i sommar, men fan också, så fort man lämnar landet så tar det över! I framkant för dig som är botaniskt intresserad: skogsklintsblad. 

5 kommentarer:

Freja sa...

Känner igen det där med att gräset tar över... Vi har en stenkant längs vår altab och jag river gräs där hela sommaren, men även om gräsmattan inte växer en millimeter på höjden så tar den över stenkanten så fort jag vänder ryggen till... Ja, ja, snart ligger det snö över, så slipper jag rensningen till våren!

Anonym sa...

Nämen oj vilket gigantiskt salladsträd!!
Vi har både kanin o undulater som liksom vi, gillar sallad, men här får vi så i stora krukor pga platsbrist o det räcker inte så länge, hade gärna tagit ert "träd" ist.
Vi bor i ett radhus men har bara uteplats/altan åt ett håll o där trängs både stort parasoll, utemöbler, stora krukor med växter/blommor o annat smått o gott! De land sim en gång fanns, har vi lagt igen med småsten, då kvarterets katter tenderade att uträtta sina behov.i bl a våra o övr grannars land!
Inte vidare värst att äta ex sallad från ett land vattnat med kattkiss o dyl!
Jag gillar katter förutom när de gör sina behov "at the wrong place" s a s, men det fattar ju inte de!

Hoppas det ska smaka nu, med all er goda skörd framöver! :) /Eva

Gunilla Byström sa...

Gräs kan verkligen vara gräsligt!

Anonym sa...

Ja gräs/Ogräs o mossa är ett otyg!
Jag rensar o rensar mellan mina små plattor, men det kommer tillbaka så fie t jag fått bort eländet!/Eva

Anonym sa...

Så fort..ska det vara/Eva