27 januari, 2010

Heja Ulf Brånell!

Nu är det dags för alla värmländska barn under 13 år att ta den andra sprutan mot svininfluensan. Hela 90 procent har tagit den första och smittskyddsläkare Olle Wik konstaterar att det inte finns någon anledning till varför de inte skulle ta spruta två.

SIEMs kommentar: Nej, det finns naturligtvis ingen anledning till att skolbarnen ska avstå från att ständigt bära flytväst, skyddshjälm, knäskydd och fallskärm heller, allt kan ju hända. För att inte tala om hur de måste skydda sig mot böldpest, spetälska och sömnsjuka. Kanske kan man trä på dem en jättekondom utanpå? Skadeverkningarna hamnar ju i en annan statistiktabell.

Allt fler drabbas nu av vinterkräksjuka i Sverige, i synnerhet i de södra delarna av landet. Läget ser dock ut att vara helt normalt för säsongen och inte värre än vanligt, förutom på vissa håll inom sjukvården. På sjukhusen i Skåne har några vårdavdelningar fått stänga på grund av kräksjukan. Vinterkräksjukan dröjde ovanligt länge i år, men enligt Smittsskyddsinstitutet sker nu en ökning.
SIEMs kommentar: Tyvärr missade vi att spara det tidningsklipp där Smittskyddet (Annika Linde?) förklarade att det låga antalet insjuknade i vinterkräksjuka berodde på att svenska folket genom svinflunsekampanjen lärt sig att sprita händerna ordentligt.

Ulf Brånells nyhetsbrev innehåller alltid många kloka och tänkvärda reflektioner.
Rekommenderas.

Inga kommentarer: