16 januari, 2010

Kulturell lördag


Efter en vernissage och en antikmässa samt en god fika i kulturellt sällskap känner jag mig nu nöjd och mätt denna lördagkväll. Det som mättade mest efter en sugande hungershandel var de crêpes fyllda med räkröra (crème fraîche och dill) och skinkröra (c.f. och pepparrot) samt smält ost uppå. Nästan så det liksom står mig upp i halsen, lite... I källaren spelas det pingis för glatta livet. Själv är jag sååå nöjd med att sitta framför min susande dator i all ensamhet.

Träffade en gammal vän på affären. Hade en halvtimme tidigare läst på facebook att hon hade köpt en "bögscarf" till sin man. Var ju tvungen att fråga vad en sådan var. Tydligen en "punkrutig" scarf. Don´t ask, I tell you. Han hade själv bett om en lila scarf, vilket ju kan kännas som en udda färg, men fick istället en rutig, som inte föll på läppen. Nåväl, tänkte bara att visst är det lite kul med facebook som ger en sån insyn i andras liv, utan att man nödvändigtvis pratar dagligen med varandra? Jag tycker det är en lysande inrättning. Skänker lite trygghet? att veta att min lillebror har åkt slalom idag, att min systerdotter är arg på katter som kissar inomhus, att syrran har skött sina djur och sina odlingar på Farmville, att brorsa nr 2 sitter och dricker vin i sin nya lägenhet. Cosy, liksom. Och allt detta till datorns susande sällskap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

OCH jag åkte slalom jag med. Träffade Niklas med polare i backen. Sen har Hans och jag tagit en låång, en dryg timmes, promenad, nyss hemkomna. Uppdaterad. Och Lisa gör nu ostsås...

Helena sa...

Glömde skriva i namnet, men av skeendet, så kan du räkna ut vem som skrivit, va?

Arild sa...

Jo men, lilla du, jag är inte fullt så dum som jag verkar. Vi har åkt skridskor så kinderna glöder idag :)