07 september, 2010

Ibland går det fel

Brittiska regeringen tvingas medge att MPR-vaccinet trots allt inte är säkert
http://www.wddty.com/mmr-vaccine-isn-t-safe-after-all-uk-government-forced-to-concede.html
Efter år av lugnande försäkringar om säkerheten hos MPR (mässling, påssjuka, röda hund)vaccin, har den brittiska regeringen till slut tvungen att medge att det kan få allvarliga biverkningar. En brittisk domstol har beslutat att vaccinet orsakade svåra hjärnskador hos en pojke, nu 18 år, och har beordrat regeringen att betala skadestånd. Domen avslutar en lång kampanj från pojkens mamma, Jackie Fletcher, som skapade Jabs påtryckningsgrupp för att hjälpa andra föräldrar att vinna ersättning för sina vaccin-skadade barn. Jackie son, Robert, var bara 13 månader gammal när han fick MPR vaccination. Från att ha varit ett friskt barn som höll på att utvecklas normalt, började han lida epileptiska anfall och blev till slut okontaktbar. Han är nu gravt handikappad. Jackie och hennes familj har tilldelats 91.000 £ i ersättning. Domen sänder också hopp till de tusentals föräldrar i Storbritannien som också kämpar för kompensation. (Källa: Sunday Times den 29 augusti 2010).

2 kommentarer:

Amanda sa...

Ja, det är väldigt ledsamt. Tyvärr finns det ju inte någon enda medicinsk procedur som är 100% säker för alla.

(Men du vet ju sedan tidigare att jag är 'pro' och tycker att vacciner i stort är ett fantastiskt framsteg för mänskligheten. Min svärfar epidimiprofessorn rekommenderade dock inte att Felix skulle vaccineras mot svinis [risky vaccin och han var inte en 'skör' individ då = ej värt riskerna] så det gjorde vi inte heller. Det var en grotesk tidningstabbe att piska upp allmänhetens skräck så, både i Sverige och UK. Lösnummerhoror.)

Arild sa...

Ja, jag är ju egentligen också "pro". Jag tycker också att man ska vaccinera sina barn mot farliga barnsjukdomar. Men vänta tills de är gamla nog och har hunnit skaffa sig ett immunförsvar. Och skippa trippelvaccinet. Har pojkar inte fått påssjukan innan puberteten så kan man vaccinera då, inte slentrianmässigt i späd ålder. Ja, mässling är potentiellt farligt, men oftast för de redan svaga. Naturen är ju så knipslug att den har konstruerat dessa "farsoter" just för att ta kol på de icke levnadsdugliga samt stärka de levnadsdugliga. Tough shit!
Men att skapa hysteri som har skett med svinis är ju skogstokigt. Sverige fortsätter kampanjen i vinter trots ett antal fall av narkolepsi som kan sättas i samband med vaccinationen. Och jag svensken rätt så lär de köa för att få sin spruta... like a lamb to the slaughter.
Serves them right.
Verkar ju klok din svärfar. Alltid skönt med experter som har lite vanligt folkvett också :)