19 augusti, 2011

Bokstöd?


"De viktigaste sakerna i livet är inte saker".

Anthony J D´Angelo

Nä, det har han sannerligen alldeles rätt i, den gode Anthony!
Kan någon tala om för mig vad den där orangea saken är för något? Du har säkert fått en. Just nu förefaller den vara en utav de mest meningslösa sakerna som någonsin tillverkats av plastindustrin... och skickats ut i miljontals till oss stackars människor som någonsin varit med i en bokklubb.
Förra året skickade de ut en ful blå dalahäst i plywood i en nyckelring. Den fanns det ju något syfte med i alla fall.
Året före det var det också orangea plastbitar, men de skulle man använda till att skala apelsiner med. Det fattade jag i alla fall.

Men den här? Är den en fingergunga? Ska man lägga den i boken som ett klumpigt bokmärke? Ska man lägga den i boken för att hålla uppslagna sidor på plats? Är det en väldigt kort och klumpig brevöppnare? Kan man använda den till att skrapa något? Nej, det övergår mitt förstånd. Och då har jag verkligen försökt att tänka utanför ramarna.

Vad månde dyka upp nästa år? Jag bävar.
Men det ger ju jobb åt några tusentals kineser kan jag tro. Eller är det indier nu? Vilka är billigast i drift? Vilka kan billigast tillverka skitsaker som vi kan fylla jordens alla soptippar med?
För de inbillar sig väl inte att någon använder soporna de skickar ut?!
Hemma hos mig åker de direkt i plaståtervinningen. Vilket jävla slöseri med jordens resurser!

Kanske kan man trycka ner den i halsen när man känner att man behöver spy vid tanken på många människors gränslösa begär efter onödiga saker?

2 kommentarer:

Helena sa...

Nej men, har du också fått en? Vilken tur! Vi är jätterädda om vår, tills vi kommer på vad man ska använda den till! Förstås...

ARILD sa...

Ja, jag hoppas att någon med något mellan öronen kan berätta för oss vad den ska användas till. Sen kan vi slänga den.