11 oktober, 2011

Cirkelrörelse


Jag var ju på bokcirkel i onsdags. Bokcirkeln heter Dagnys. Himla trevligt namn på en bokcirkel. Till bokprat hör också en soppa. Vi fick en mycket god, het tomatsoppa med ett nyköpt/bakt mjukbröd. Smarrigt!
Boken blev visst den mest diskuterade boken sen bokcirkeln startade för två år sedan. "Vänner för livet" av Per Hagman. Ja, jag gillade den inte särskilt alls.
Det kan kanske bero på att jag lyssnade på minst hälften av boken?
En uppläsare färgar innehållet väldigt mycket med sitt sätt att läsa, eller hur? Men jag gillade absolut inte Pers överdrivet invecklade liknelser, hans dialoger, hans referenser till Stockholms nöjesvärld på åttio-nittiotalet.
Name-dropping är inte alltid så charmigt.

Betyg skulle även sättas på boken. Dessvärre var vi tvungna att betygsätta boken gemensamt. Det blev en trea. Jag hade gärna gett den en tvåa, men fick böja mig för majoriteten.
Sedan skulle nästa boktitel delas ut.
Eftersom cirkeln tidigare inte har haft någon bestämd linje att gå efter när det gällde bokval, hade man bestämt att temat för hösten och vintern skulle vara svenska, nutida, manliga författare. Och det kan jag villigt erkänna, att det är inget jag springer och suktar efter precis...
Det känns som om Håkan Nesser är den ende författare jag har läst på sista
året som motsvarar den beskrivningen (nej, just det; "Hundraåringen..." har jag ju också läst). Nå! Bok att läsa till den 16 november är Ulf Lundells senaste. Det känns som om det är minst 15 år sedan jag läste en Lundell. Men, men, det kan ju bli intressant.

Spännande fortsättning följer i denna kanal.

6 kommentarer:

TUTT sa...

Oj! Håller SÅ med dig.
Lyssnade på Per Hagman när han läste ur sina böcker på Skövde Kulturhus för ett par år sedan, och jag tror att "överdrivet invecklade liknelser" var det jag störde mig allramest på. SÅ krystat. Over the top. Too much.

ARILD sa...

Ah! va skönt att det finns fler som reagerar på samma saker som jag.
Jag kände mig lite ensam den kvällen : )

AnBr sa...

Vad kuuuul med en bokcirkel säger jag bara!! Har alltid velat vara med i en men inte hittat nån bra. Bara lyxen av att läsa. Satt och väntade i lobbyn några timmar på Globen Hotell i går kväll när P och dotter var på konsert och jag var med som extrachaufför, men inte ville se bandet. Satt där i en mjuk fåtölj, i den fina lobbyn med en kopp - svindyr automat förvisso - latte och en irriterande ljusramp ovanför som blinkade ständigt, MEN med en nyss påbörjad deckare som efter 110 sidor i alla fall verkar bra faktiskt och det är LYX!!! Så länge, ensam, med en bok!! Hade tänkt sitta på McD först, men kom sedan på detta och var mycket nöjd!!! (Och författarna är ett svenskt, manligt par samt att jag oftast inte läser deckare... men detta vill man veta mera om.)

ARILD sa...

Skön kväll! Jag har aldrig suttit i en hotellobby och läst, ej heller på ett café, med en kopp kaffe. Alldeles för få extroverta händelser i mitt liv, det är tydligt det.
Jag tror jag vet vilken deckare du läser. Den ska jag också läsa så småningom : )

AnBr sa...

Fast denna har ett par år på nacken och kommer från avlagda-pocketböcker-från-medarbetarna-på-jobbet-bibblot. "Flickan under Gatan" heter den. Läsa på café och dylikt är klart underskattat!! Mycket trevligt!! Ibland tittar man upp på folk runt omkring sig innan man försjunker igen... bästa av två världar!

ARILD sa...

Aha! Där fick jag för att jag trodde det var Rosenfeldts och Hjorths senaste. Jag vill i alle fall läsa båda deras. Kan ju leta efter din samtidigt : )
Men int´har jag tid att sitta på café!