09 december, 2011

Skit = bra


Jag har ju sagt det. Ostädat är OK. Man behöver inte feja jämt och ständigt. Dammtussar och annan smuts innehåller ju bakterier.
Nyttiga bakterier!


En kartläggning av tarmfloran hos allergiska och friska barn vid Linköpings universitet, visar att en alltför ren miljö ÄR en grogrund för astma och allergier!
BAKTERIER BEHÖVS FÖR ATT MÄNNISKANS IMMUNSYSTEM SKA MOGNA!

Bifidobakterier, som används som kosttillskott i mejeriprodukter, sägs dock inte ha någon skyddande effekt.

Det tycker jag i o f s låter konstigt...
Det är alltså sagt att många olika sorters bakterier i tarmen skyddar mot allergier, inte specifika.
Då borde det väl betyda att även bifidobakterier tillför något? Fast inte Linköping har klurat ut det än...

Så ät allt möjligt: lite grus i mackan är inte farligt. Möjligtvis för tänderna.

Bakterier är som människor: ALLA behövs. Det blir bättre då.

3 kommentarer:

Tante Jul sa...

Jeg har en kollega som vasker helsen av seg, alt MÅ være rent hele tiden. Dampvask med klor på kjøkkengulvet minst en gang i uken, og hun vasker vinduer i minusgrader så hun må bruke spylervæske for å få det til...
Hun har astma, fordøyelsesproblemer, eksem (ikke rart, om hun dypper hendene i vindusspylervæske), hodepine... Det verste er at hun vet det selv, vi har snakket om det. Men rent skal det være... Jeg tør nesten ikke invitere henne hjem til meg, for her er det en rik flora av alt mulig :)

Anonym sa...

Det där låter som en före detta kollega till mig. Han skurade och tvättade och fejjade med klor och duschade tre (!) gånger om dagen. Han och hans barn var alltid sjuka...
Härhemma råder en sund skitighet och härlig röra - vi har roligare saker för oss än att städa ;)
Kram UllaBella

ARILD sa...

Oj! Båda era vänner lider nog av ngt tvångssyndrom tycker jag det verkar som. HEMSKT! Och om hon nu vet om att hon har problem borde hon söka hjälp! Klart hon har huvudvärk och allt annat, kroppen tål inte hur mycket rent skit som helst! Den behöver göra sig av med alla kemikalier. Huvudvärk är oftast slaggprodukter i kroppen som gör ont. Prata allvar med den kvinnan!
Duscha tre ggr per dag... då tvättar man verkligen bort allt naturligt skydd som kroppen skapar själv. Eländes elände. "Tvål" ska man ju bara använda där det behövs.
Tur att vi är så kloka att vi ägnar oss åt annat än städning : )