25 januari, 2014

Kiss och kultur

Vi lämnade hemmet i två timmar. Alltså, vi lämnade barnen hemma i två timmar. Det brukar gå bra, men idag hade sonen använt ena soffan som urinoar. Jag misstänker att han helt enkelt ställt sig upp och kissat rakt ner i soffan med tanke på hur väl spritt kisset var...
Tja, vad kan man räkna med när man lämnar sina barn hemma?
Och soffan; en Klippan från 1988, klädd i rött, trasigt överdrag (de där överdragen går ju sönder så fort man har tvättat dem) är ju van vid diverse spill, så den går det nog ingen nöd på...

En helt vanlig lördag i mitt liv. Inatt får jag säkert byta madrasskydd några gånger också, då det mestadels skvalar på natten. Sömn är en underskattad lyx. 

Vad gjorde vi dessa två dyrbara timmar?
Vi åkte ner på stan där Kulturnatta pågår. Köpte Gullaskruvs delikatesskorv för 200:-. Så otroligt god! Och besökte Utvandrarnas hus (köpte två samosas) och museet (en massa glas av Gate och Hald) samt en konstutställning i en svartmålad husvagn. Fina saker allihop! Folk är så kreativa och levande, till skillnad från undertecknad.
En permanent utställning på museet är ett rum inrett som en garderob med överdimensionerade klänningar så att man känner sig som ett litet barn, typ. I  stora, runda glasburkar ligger hattar och skor, och i mitten av garderoben på ett podie flödar det av smycken och pryttlar som ett barn skulle älska att utforska. Men allra bäst, det är ett skåp, snidat av Kjell Sundberg! Med fina träfigurer, änglar, drakar, monster som illustrerar H.C. Andersens saga Snödrottningen. Fantastiskt hantverk!
Han målar också tavlor. 
Och jag har en!

Inga kommentarer: