08 april, 2016

Blixtar och blunder

Nytt medicinskt äventyr. 

I tisdags upplevde jag att saker for förbi mitt huvud, mina ögon.
I onsdags såg jag blixtar i periferin.
Googlade naturligtvis och läste om glaskroppsavlossning. Om man inte kollar upp det så kan det leda till hål i näthinnan när glaskroppen lossnar! DÅ kan man få ögonskador för livet!Sök akut!
Så jag sökte mig till vården igår. Fick pupillvidgande medel i ögonen och satte mig att vänta.

Då kommer det som allt för ofta händer mig i samband med sjukhusbesök och annat vårdrelaterat... känslan att jag kommer att svimma, svid i magen, lätt i huvudet. Lugnar mig med andningsövningar, lugna tankar och hänger huvudet mot golvet. Sitter i en korridor och det är rätt lugnt så jag kan göra mina "övningar" utan att så många ser. 
Jag får vänta minst en kvart och när doktorn öppnar dörren går jag dubbelvikt till honom och berättar att jag redan mår dåligt, men vi kan ju alltid försöka ändå. Jag sätter mig och sätter huvud och haka mot, han tänder den elaka lampan och lyser i höger öga och vän... sen håller jag på och svimma och böjer mig dubbelt igen.
Öhh... det här var ju konstigt, tyckte doktorn, det här medlet är ju inte systempåverkande. (Jo, mitt system blir påtagligt påverkat. Kanske inte av medlet men av situationen).
Jag fick lägga mig på en brits och andas. Kände hur det började pirra i fingrarna och magen - ett tecken på att kramp är på väg. 
Tack och lov, prisa Gud! så slapp jag den pinsamheten i alla fall!
Efter fem minuter hade det lagt sig och han kunde genomföra en snabb undersökning med något svagare ljus.
Häpp! Så var det klart. Inget som gjorde ont, inget som var farligt.
Tack, goe doktorn, för förståelsen.

Men jag skulle gärna vilja veta vad det är som slår till i min kropp när jag är på sjukhus eller får nålar instuckna i min kropp vid akupunktur.
Nästa gång jag får nåt symptom på sjukdom, så ska jag avvakta tills det går över!

PS. Ingen fara med ögonen. Lite grums bara och lite avlossning, men det är FULLT normalt! Och nu funderar jag på om jag skulle ta och spraya ögonen med MSM och KS, för bättre spänst i ögonen. Vissa får t o m byta glasögon då de får bättre syn av detta. Kan bli dyrt, men det är det värt!

2 kommentarer:

Freja sa...

Fy så otäckt! Både med glaskroppen, din reaktion på att vänta på vård och bilden du valt. Ett riktigt skräckinlägg!

Gunilla Byström sa...

Oj, förlåt : )
Ja, bilden är ingen höjdare. VI får hoppas det är ett fotomontage!
Problem med ögonen är verkligen inget kul, men det är ett övergående problem hoppas jag.
Men min kropp styr jag inte över. Den har velat svimma mest hela livet närjag har skadat mig, sett blod eller ffa sprutor!
Ett tag i tonåren var jag så känslig att bara tanken på sprutor kunde göra mig svimfärdig!