09 november, 2012

Köksyra

Jo, alltså, det var ju såhär... att, hmm... jo, jag köpte ju en ny spis i söndags, typ. Och, alltså, den var ju inte NY om man säger. Men den har i alla fall FYRA fungerande plattor! Ja, det vill säga, det sa i alla fall han som sålde den.
Den har inte kommit in i köket än utan står ute i garaget. I väntan på att vi ska få tid att bära in den. Jo men vi är ju så upptagna vi...

Och nu snart till det pinsammaste. Jag kan väl säga som så att det inte är vi som har upplevt det här med trasig spis som det värsta som kan drabba mänskligheten. Det är väl mer "alla andra" (eller kanske mest min syster) som har tyckt att det är mer än en familj kan bära.

Jo, vi har alltså levt med en spisjävel med endast två fungerande plattor i säkert fyra år... Pinsamt, eller hur?
Med tanke på att vi har två sorters dieter och måste laga två varianter av en hel del mat också, så blir det lite omständligt ibland.
Man kan säga att varmhållning i ugn är en utav våra specialiteter.
Man kan också säga att man vänjer sig vid nästan allt.

Ja, så här ser den ut ungefär.
Men nu tröttnade jag på att i relativt mogen ålder leva som en hippie och började studera Blocket för några veckor sedan. Ja, jag har redan lagt många sköna slantar på kyl och diskmaskin och tvättmaskin (fabriksnya), så nu fick det räcka med en bättre begagnad spis, tyckte jag. 
Min sambo tyckte det var väldigt onödigt.
Min sambo har precis köpt en svindyr cykel (10-12.000:-?) så det kan jag verkligen förstå, att en spis inte har högsta prioritet i hans liv.

Så jag köpte den själv för 600:-. Toppen! Undrar hur lång invänjning man måste ha på sig för att vänja sig vid fyra plattor igen?

Pratade med mamma; det framkom att de också bara har två fungerande plattor på sin spis, så jag antar att det är nåt ärftligt. Men vem vill likna sin mamma i allt? Inte jag.

4 kommentarer:

AnBr sa...

Ja, och de är ju bara två. Med samma mat. Inte alls lika krångligt. Men å andra sidan... just nu befinner jag mig i Per Anders Fogelströms Stockholms-värld runt 1860-talet. En spis med två fungerande plattor för fyra personer hade varit en djääääävulsk lyx då kan man säga... Man kan som sagt, jämföra det mesta... :-)

ARILD sa...

Och vad händer när vi ska sätta in spisen? INGENTING! Jasså, det var en tvåfasspis, inte en trefas som vi har haft förut. Nähä, då måste vi bära in den gamla spisen igen och försöka sälja den här nygamla då.
Ja men så ROLIGT att jag lyckades i min föresats att få en fungerande spis i hemmet! JAAAAAA!

Helena sa...

Men Gunilla, skulle skriva att fasan inför ärftligheten drev dig till köpet, men så spricker det hela... Åter till armodet och likheten med modern, hm, hur ska du ha det?
Hans tycker att det låter väldigt märkligt, att spisen inte skulle gå att använda. Kanske du ska kolla med honom. Skulle göra mycket jag, för att få nymodigheten att fungera.

ARILD sa...

Read and weep, sister!
Nåt om en nolla som skulle dras fram och i samråd med en elektriker avstod jag från kostsamma operationer i uttag. Tänkte på hans men glömde honom lika fort. Hmm, kan det bero på?
Jag fortsätter kolla Blocket!