16 november, 2012

Såld!

Jaha, så var man av med den då. Spisen. Som har stått här och skämts i en vecka. Hoppas den fungerar hos de nya ägarna.

Det här med att handla och sälja på Blocket är ju intressant...
Igår kväll, torsdag, ringer det på dörren. Där står Omar med sin tolk och två till kompisar; släpkärran är kopplad till Volvon och de tror att de ska hämta spisen som de var och tittade på i måndags...
Vid titten prutades priset till 400:- (från 600:-) av en mycket ihärdig Omar. Och jag ville bli av med eländet, så vadå...
När de hade åkt drabbades jag av dåligt samvete. Tänk om den inte skulle fungera när de hade hämtat den? Jag mailade genast och berättade om det eventuella problemet med tvåfas, trefas men fick inget svar.
  
De skulle komma på kvällen efter och hämta den samt höra av sig innan.
De gjorde varken det ena eller det andra. Då räknar i alla fall inte jag med att de tre dagar efteråt ska komma och hämta spisen. 
(Men detta med att maila och visa intresse för något som man ändå inte vill ha, komma och titta på varor man inte är intresserade av är tydligen ett vanligt beteende när man handlar på Blocket. Man undrar vad folk får ut utav det?

På tisdag kväll hade jag fått några andra intressenter och bad dem avvakta.
Strax efter kl 18 tyckte jag att jag hade väntat tillräckligt länge på Omar och sålde den över telefon till ett par som lovade komma och hämta den idag, fredag. De hämtade den precis den tid som var sagt och de betalade precis det pris som var begärt. Tack för det!

Och nu har jag hittat en matta på Blocket. Min favvomatta Stockholm, från IKEA. Den mindre storleken. Levereras på måndag, hoppas jag. Är tillräckligt fräsch, hoppas jag. Men om den inte är det...? Vad gör jag då? Prutar som fan och lämnar in på kemtvätt? Nej, kemtvätt är ju svindyrt, så då får ägaren åka hem igen med mattan. Ja, så får det bli. 
På Blocket kan man ju bete sig hur som helst. 
Om man bara har mage till det.

Dagens ordspråk:

"Pengar är som gödsel. De gör nytta endast om de sprids."

Francis Bacon

2 kommentarer:

AnBr sa...

Men du vad sa Omar då? Var han sur för att du inte sparat spisen till honom "för du borde väl fatta att han var intresserad" eller nåt...?

ARILD sa...

Nä, jag blev både förvånad och nedlåtande är jag rädd... Sa bara att de skulle ju ha hört av sig och kommit i tisdags, så nu är den såld. "Fattar du väl?!" Typ.
Lite halvaggressivt sådär, eftersom jag o Noah skulle ut och cykla o N inte var så rolig just då...
"Stackarna" bad om ursäkt innan jag stängde dörren. Hmm... ska jag ha dåligt samvete, eller ska man hoppas att de lärde sig något?