09 juli, 2014

Semesterpladder

Hundra grader varmt och jag måste nog duscha alldeles strax. 
Ett litet tips: ta med fler än en BH när du ska vara borta i femton hela dagar.
De första 11 gick väl an för då regnade det och var kallt. Men de senaste fyra har bjudit på en hel del värme som ni säkert har noterat.
Kom hem idag och här var allt sig likt.
Förutom i trädgården där allt har växt till sig och mognat. Dags att rensa krusbärsbuskarna snabbt som tusan innan de mognar för mycket!
Tolv dagar i vackra Hälsingland och fem i fagra Norrköping med omgivningar. 
Klart jag drog i den här söta växten. Och oj, vad den skrek!
Var på Harry Potter-utställningen i N-köping. Och nu måste vi se alla filmerna en gång till för att kunna peka ut alla kläder och föremål som vi har sett. Men vet du vad? Jag fick inte se det jag trodde jag skulle få se!
Trodde de hade byggt upp gränden där affärerna för trollspöna köptes, men icke. Trodde jag skulle få se de söta Quidditch-bollarna i guld, med vingar: men icke! Upprörande. Fanns inte ens att köpa i shopen. Men hade de funnits så hade de väl kostat 400:-. Svindyr shop. Vi roade oss med att köpa bönorna som smakar vad som helst. Öronvax, spy, gräs, svartpeppar, snorkråka t ex. Jag har bara smakat gräs och svartpeppar än (fegis) men vår yngste son tyckte tvål smakade helt okej : D

Kan jag få rekommendera en väldigt bra bok?
Tack. Fick låna den av syster Yster och den heter "Livet efter dig" och är skriven av Jojo Moyes. Man kan tro man läser ett filmmanus och jag är nog skapt som en nors om den inte går upp på biograferna inom nåt år. Men bra, väldigt bra.
Köpte därför boken "Sophies historia" av samma författare när jag stötte på den för simpla 39:- på ICA och den verkar också bli en bra läsupplevelse.

22.45 och det är faktiskt ganska mörkt ute. Mörka Småland. Jojo. 
I Hälsingland är det ljust dygnet runt.

PS. Ibland tror jag att jag är mer än tillåtet sinnesrubbad! Surfade in på denna sida och det första jag ser är en liten guldboll med fina vingar! Hur i h-te lyckades jag missa just den montern??? 

2 kommentarer:

Freja sa...

Jag vill skicka min familj på Harry Potter-utställningen. Själv har jag varken läst böckerna eller sett filmerna (och inte var jag så överdrivet förtjust i Livet efter dig heller...) så jag skulle nog inte fatta så mycket...

Gunilla Byström sa...

Ja men gör det vetja!
Om de gillar HP vill säga.

Jag inser ju att Livet efter dig är skriven med tanke på en filmatisering och kan väl genomskåda att det är en feel good-roman, men ibland är det så skönt att bara läsa nåt gott!
Varför gillade du den inte?
Kul att höra en beläst kvinna avslöja detaljerna jag missat : )