28 oktober, 2014

Vågar du åka till Gekås?

Ännu en gång ett besök på Gekås i Ullared.
Andra gången.
Första gången var för sisådär 15 år sedan.
Ärligt talat. Vad är grejen med det där varuhuset?
Hittade ingenting som slog oss med häpnad över hur billigt det var.
Men handlade ändå för 1900:-
Ett antal kalsonger, några t-shirts och... ja, vindrutetorkare! De senare var billiga, i alla fall. Smågodiset för 47:-kg var ju också billigt så vi plockade ihop två påsar. Inte överdrivet tunga men skönt att slippa tänka på hur dyrt det skulle bli.

Men, när vi kollade på kvittot vägde den ena påsen 1, 8 kg och den andra 1, 6 kg!? Eftersom vi redan tagit oss tillbaka till bilen (och då parkeringarna är stora och många orkade vi inte gå tillbaka. Sa jag att det var galet mycket folk där också?) Tog med påsarna hem och vägde den ena på brevvåg, minsann. Och se där, Gekås vågar lägger på ett kilo på det du köper! Inte konstigt att de tjänar pengar. 

Men jag är ju inte den som ger bort pengar i onödan och tycker att rätt ska vara rätt. Hur många andra skinnar de på samma sätt varje dag? Hur många miljoooner drar de in per dag med tanke på hur jäkla proppfullt med människor det var överallt? Måste de då också lura sina kunder, undrar jag
Inte vår påse, och här fungerade visst vågen korrekt!
.
Ringde till kundtjänst och fick tillbaka mina pengar utan prut! Inga problem där inte. Och innan vi la på hann jag pipa ur mig att de skulle ta en titt på hur vågarna fungerar. Javisst, log hon (säkert).

Nu kommer jag knappast att besöka Gekås fler gånger i mitt liv, då jag inte alls tycker att det är en spännande affär, överhuvudtaget. Men för dig som ska dit: kolla kvittot innan du åker därifrån eller ring kundtjänst dagen efter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen...vilket lurendrejeri!!
Tur att du/ni fick pengarna tillbaka iaf.
Jag har också varit där 2 ggr i mitt liv-första ggn med Per från Reklam/Dekoration (minns du honom?)
En trevlig resa pga trevligt sällskap-vi var goda vänner o mkt fanns att köpa billigt till lilla Niclas, då runt året bara, men i övr ingen mysig affär o alls inte så billigt som alla påstår! Bensinen dit o hem kostar ju en hel del med!
Var även där för 7 år sedan, för att handla till mitt första lilla barnbarn, och där slutade mina besök på Gekås!
Been there, done that!/Eva

Gunilla Byström sa...

Exactly!

Freja sa...

Min man vill gärna åka dit, men med tanke på att det är ca 90 mil enkel resa och att jag inte gillar att shoppa i vanliga fall och absolut inte om det är kö, mycket folk, trångt, så tror jag inte det någonsin blir av...

Gunilla Byström sa...

Nä, då kan han väl åka själv i såna fall! Det går ju arrangerade bussresor dit från "Norrland". Kan det va´ nåt för honom kanske?
(Men ärligt talat; det finns ju ÖB och Rusta o andra billiga affärer som är minst lika bra , om inte bättre än Gekås. I promise!)