19 oktober, 2015

Trollberget i Hulevik

Spännande skreva i berget

Stenar och skrevor i Trollberget
Lånat bilderna på nätet. Glömde kameran i bilen...
I lördags var jag och min son med Lufsarna på ett äventyr till Trollberget i Hulevik. Inte så många mil hemifrån, men oskårad mark för oss.
Väldigt fin bokskog och ett mystisk "berg" som hade spruckit i många delar, eller om det var isen som baxat samman en massa stenmassor till en labyrint. Mycket uppskattat att få hoppa ner mellan klippblock och krypa in i små grottor.
Sen byggde vi en eldstad, då vårt sällskap naturligtvis krockade med ett annat som hann före till den stora eldstaden (men som senare delade med sig av elden, trevligt fôlk). Grillade korv, stekte stompa och lagade tomatsoppa (min son skar lök för första gången i sitt liv och klarade detta plus klarade av att ögonen sved som eld, utan att lägga ner kniven!
Klassiska marshmallows skulle vi också grilla. 
Ja, ja, vad gör man inte. Tur det inte sker så ofta om man säger. Så j-la sött att det kryllar sig! Men Noah åt fyra stycken och kände sig säkert väldigt nöjd : )

Sen geocachade vi och hittade Fereliakällan i skogen. Hittade även cachen.
Drack lite källvatten och gick tillbaka. Vid vägen stod en gammal sten  Nr 647, typ. Text: Linneryd, samt 444 ö.h. trodde vi att det stod, men det kan också ha varit en kilometeranvisning på avståndet till Linneryd. Vad vet vi? 
Fin och mossig var den.

Sex timmar i skogen tog på mig och jag var trött på kvällen. Trodde även sonen skulle vara väldigt sliten, men vad gör han då? Åker på hockey med sin pappa och kommer hem strax innan 22?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en härligt spännande dag med sonen mfl :) / Eva

Anonym sa...

Låter som en härligt spännande dag med sonen mfl :) / Eva