08 februari, 2011

Vilsen

Hej.
Jag känner inte igen mig. Här är kallt. Min nacke börjar svida. Min arm trivs inte. Fortsätter jag kommer jag inte att må bra om några timmar. Tittar jag upp glider en bil förbi i snömodden. Den mörka granskogen vajar. Inatt var det storm närapå. Hoppas att vi äntligen blev av med julgranen som redan tidigare slitit sig ur snön och rullat iväg över rabatterna.
Skrivbordet är svart, precis som jag ville ha det. Svart underlägg i läder. Check. Svart lådhurts med sex lådor, handtag direktimporterade från Finland. Check.
Svart kontorsstol i ek ,anno dazumal, fårskinn på sitsen. Check.
Linnegardiner som ser ut som säckväv (som jag råkade klippa av för korta, trots att jag nogsamt hade kollat längden innan). Vit orkidée i fönstret. Check.
Men det är inte bekvämt!
Min dator saknar sin sladd och jag känner inte igen mig i den här miljön.
Förmodligen får jag skjuta in skrivbordet i ett hörn, så jag slipper slåss med solen i vår. Slipper också reta mig på det repade fönstret.
Jag vill ha mattan Stockholm från IKEA. Svartvit. Den hade legat fint på parketten. Ny lampa, jag måste ha en ny lampa i taket! Ett utav de svårare uppgifterna man kan ha är att hitta en fin och funktionell taklampa som inte på samma gång ruinerar en.
Till jag hittar mig själv i tillvaron. Over and out.

1 kommentar:

Helena sa...

Jag vill vara med och köpa lampa!
Och var står skrivbordet? Bild, tack!