16 maj, 2011

Måndag morgon

Visst ser vi alla kloka, välbalanserade och behärskade ut i det här landet, men med den energin som går åt till den självkontrollen skulle vi kunna driva hela vår industri. Vi håller på att arbeta ihjäl oss för att hålla vår standard som vi aldrig hinner njuta av. Vi är för få för att hålla den nivå regering och ledning har valt åt oss, och eftersom det är allra mest ont om folk i toppen håller toppfigurerna på att begå psykiskt självmord.
[...]
England har det sämre ställt än vi, men försök rubba på deras weekend eller införa samma arbetstakt som här så får du se hur det går. Vi är arbetsfrälsta i det här landet och inbillar oss att vi lever för att arbeta i stället för tvärtom.
Därmed inte sagt att engelsmännen är mindre galna än vi. Men dom är det av andra orsaker.

Slut citat. För det här har jag inte skrivit ihop själv. Detta stycke läste jag i boken "Mördande recension" av Peter Ingers. Och när skrevs detta stycke, som lika gärna skulle kunna vara skrivet i år?

Svar: 1953. Snart 50 år sedan!

Det väcker en hel del tankar om tillståndet i det här landet (tydligen inte heller ett nytt sätt att tala om Sverige), mycket skulle kunna sägas, men jag överlämnar med varm hand tankar och reflektioner till dig.

Inga kommentarer: