04 januari, 2012

Surt och nygammalt

Jag blir så trött på en viss klädskapare. Och ändå trillar jag i fällan gång på gång... REA på en jacka, endast 400 pistoler. Ser nästanvit ut på bilden, både på webben och i katalogen. Färgen kallas natur. Ja men det kan man väl kalla en naturvit färg. Jag slår till och hämtade idag ut jackan. Vad får jag se?
En ickevit, snarare brunbeige blaha-färg! Neej, inte nu igen!!!

Hon visar ständigt fel färger i sina kataloger den där kärringen.
Fodret var fint mönstrat i brunt. Helt OK. Men det är ju inte fodret man visar utåt, eller va?
Så nu funderar jag naturligtvis på om jag ska köpa en flaska klorin... eller returnera jackan och ev beställa en mörkblå istället. Men mörkblå är ju inte riktigt min färg. Suckarna kommer liksom tungt ur mitt klena bröst.
Modellen var faktiskt inte så ful, så för den delen behåller jag den gärna.
(Jaha, den är dessutom slutsåld, så det får bli klorin : )

Ja, och nytt för i år är ett självpålagt köpförbud, mest vad det gäller nyproducerade kläder.
Beställde jackan förra året faktiskt.

Däremot ska jag få handla på Erikshjälpen, Kupan och Emmaus! (Herregud, vilken tur att jag får det då!) Och idag köpte jag en tung glaspjäs designad av självaste Signe Persson-Melin. Frostat glas, som en smörbytta utan lock, typ. Undras vad den kan vara värd? Måste googlas! Inköpssumma 50:-, vilket sved i plånboken.
Köpte också de hemlösas tidning av en "söt" gubbe. Kände mig frivol och gav honom en tia extra. Men guuu, vilken fin mänscha jag är!

Mer nytt? Investerade 100:- i V86. Köpte in mig på en andel. Desperat, javisst. Ska bli roligt att håva in pengarna ikväll.
Speciellt som jag bränt 1000:- på diverse idag.

4 kommentarer:

Tante Jul sa...

Er det hun Gudrun, eller? Jeg synes ingenting hos henne er nær så bra i virkeligheten som i katalogene... Men til gjengjeld er jo katalogene VELDIG fine, da!

Og i kveld er det vel... innmari mange millioner i vikinglotto-potten. Jeg mistet tellingen da det bikket over 200 mill, der forsvant liksom virkelighetsbegrepet mitt. DET blir gøy, det, når de ringer for å gratulere!

ARILD sa...

Ja visst är det den där Gudrun... Trots att mycket inte är lika fint som i de väldigt fina katalogerna, så har jag en hel del kläder därifrån. Och de är faktiskt rätt så fina : ) Men det där med färger, det är ju inte Gudruns starka sida, om man säger!

Ja, vi kommer att bli SÅ glada när pengarna trillar in! Livet kommer att bli lite lättare då, tror jag.

TUTT sa...

Hm...
Jag började också ana att det var Gudrun du pratade om, har aldrig handlat något från henne själv - men som du säger; katalogerna är bedragande snygga. Ho lägger möe på snygga fotoarrangemang, fotoretuscher och layout.

ARILD sa...

Jo jo, hon vet hur man bedrager... Men hon har ju hållit på ett tag också och rest jorden runt ett par varv. Man får njuta av reseskildringarna och gallra stenhårt i inköpen : )
Köpte en vit långhårig fårskinnskrage förra året.
Den använder jag ofta och känner mig såå tjusig! Och värmer gör den också!