04 augusti, 2014

Förändring

Klibbig, värre än insidan på en burk honung, tar jag en dusch. 

I garderoben hittar jag en röd långklänning i linne, använd endast en gång på ett bröllop för säkert femton år sedan. Men så fin den är och så skönt att ha en långklänning på sig! Välklädd direkt, utan byxor eller tights.

Foto: Lena Nyberg
Ibland kan det vara välgörande att sätta på sig något annat än det gamla vanliga. Min garderob består av ett antal "chica kontorsklänningar". 
Grå, ärmlösa och figursydda. Köpta på second hand, såklart.
Problemet är att jag är liiite fylligare än vad klänningarna medger (eller vad jag medger, menar jag) och när säger jag, när ska jag vara chic? Kan säga att det är ytterst sällan jag finner anledning att klä mig i chic kontorsklädsel här hemma. Att jag köper dessa klänningar beror på att jag är en "sucker" för Meg Ryan och hennes klädstil i filmer som Sleepless in Seattle, You´ve Got Mail och vad de nu heter. Love it! 
Och vet du inte vad det innebär (hennes klädstil) så får du titta på filmerna. Bra, båda två.

Men, man kan ändra sig!
I många år använde jag inte jeans; kände mig bara obekväm i dem. Så,en dag i vintras hittade jag ett par jeans som passade mig väldigt bra, på MAXI av alla ställen. 299:-, som hittat! Mycket sköna och fina, tycker jag. Fick sen ett par mörka varianter av min sambo, men de har jag inte lyckat använda en enda gång... Märkligt.

Och idag; en synundersökning som visade att min syn försämrats endast minimalt. Bra det då. Två nya bågar ska det bli. Alltid spännande då man aldrig kan se exakt hur man ser ut (när man har så taskig syn som jag har) när man provar ut dem. Denna gång har jag förlitat mig på en väninna med god smak. Hoppas det blir bra. Kan tänkas att jag lägger upp mitt ansikte om några veckor, så får du själv se vad du tycker.

Jag blonderade mig "litegrann" häromdagen och helt plötsligt kanske det inte blev bra med det ena paret; färgen är liksom gulgrönbrun och det hade varit snyggt om jag fortfarande hade varit rödhårig. Men nu var ju det ändå länge sen, så nu får denna polska blondin nöja sig oavsett. Tids nog mörknar nog håret kan jag tro.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja senaste tidens värmebölja, har onekligen medfört klibbighet hos många av oss! Idag är luften friskare o termometern visar betydligt lägre grader än tidigare! Behövs, liksom regnet!
Låter härligt med klänningen!
Jag älskar linnetyg i både kläder, kuddar, gardiner, dukar mm, snyggt, svalt o följsamt!
På tal om Meg Ryan, såg "French kiss" häromdagen, i vilken hon även medverkar! Hon har ett kroppsspråk o en mimik, som få o klädstilen i flera av hennes filmer, tilltalar oxå mej!
Jag har svårt för jeans jag med, ja allt åtsittande!
Helst går jag omkring i klänning el kjol i lösa, lediga material, som viskos, linne tunn bomull osv
Blir nog bra med nya bågarna, trots ändrad hårfärg-ser fram emot bild/er framöver!
Jag behövet förnya mina glas o bågar jag med, men drar mej för det, då det är så dyrt!/Eva

Freja sa...

Jag jobbade i Försvarsmakten i många år, som lärare, och förväntades vara propert klädd, så jag har ett antal dräkter med pennkjol hängande kvar i garderoben. Dessutom var det rätt ofta olika typer av middagar av olika stuk så det finns ett nästan oändligt antal klänningar i olika finhetsgrad. Jag näns inte göra mig av med dem, jag kommer knappt i någon av dem längre och jag har aldrig anledning att ära dem...

Glasögonbågar, däremot, de växer en inte ur! Fast tyvärr växer synen ur dem... Och det där med hårfärg löser sig! Från att ha haft långt rött hår med svarta inslag har jag nu butt till illande rosa, men har fortfarande att välja på svarta (trista), röda eller illgröna bågar. Det gröna är rätt intressant färgeffekt mot det lila...

Gunilla Byström sa...

: )