08 mars, 2012

Vaccinationsfundering

Läs och begrunda om vaccinationer egentligen är något som vi människor behöver. Linda är extremt påläst och kunnig om vaccinationers biverkningar.

Jag har inte läst så mycket om detta och undrar: Om jag skulle åka till ett land fullt av gula febern, malaria, hepatit ABC etc. Ska man inte ens då vaccinera sig?

Måste läsa på om detta. Vem vet var jag hamnar en vacker dag?

1 kommentar:

AnBr sa...

Jag skulle tro att alla de som dör av exempelvis malaria eller andra dödliga sjukdomar i tredje världen skulle vara jäkligt glada om någon erbjöd dem vaccin.
Och vill vi verkligen ha tillbaka alla de sjukdomar som vi inte har längre tack vare förhindrad smitta genom vaccinering?
Att välja att inte vaccinera sig och kalla det "eget ansvar" är väl helt ok för ens egen del. Men om man åker till ett land med dödliga sjukdomar som man kan vaccinera sig mot, inte gör det och kommer hem och smittar oskyldiga. Då är det mer än ditt eget ansvar eller hur?
Linda må vara påläst och kunnig, men i min värld jävligt egoistisk också. JAG vill inte ha malaria, gula febern eller liknande bara för att hon väljer att inte vaccinera sig.
Visst, jag vaccinerar mig inte heller mot influensa och sånt, men tacka tusan för att jag gör det mot sjukdomar jag vet kan döda mig eller de mina, eller göra mig obotligt sjuk. SJÄLVKLART!!!