21 mars, 2012

Störande

På kvällarna ringer försäkringsbolag stup i kvarten. De vill göra paketlösningar. Allt i ett är ju så bra! Men när vi räknar och kollar så är det bra som vi har det, lite uppdelat. Bilförsäkringen är billigare på ett annat ställe.

Om en månad ringer de igen. Denna gång en annan stackare, som inte vet att de har ringt för en månad sen. Jag har väl inte lust att lyssna på samma bla bla igen. De ber att få återkomma, prata med sambon.
Vi väljer att inte svara nästa gång de ringer. Så ringer de några veckor till utan att vi svarar. Tre signaler. Irriterande. Speciellt när de ringer kvart över åtta på kvällarna. Får man aldrig vara ifred i sitt hem?
Detta pågår år ut och år in. Tyvärr hjälper det inte med Nix telefoni.

Idag ringer två ungdomar från Securitas på dörren och vill prata om larm.
Jamen va fan! Kan man inte slippa ovälkommet folk ens i sitt hem?!
Om jag är intresserad av larm eller försäkringar så kan du ge dig tusan på att jag kollar upp det själv.
Ring eller kom inte hit.
Jag ringer och kommer till er!
OK?!

2 kommentarer:

AnBr sa...

Känner igen det. Ständigt ringande hemma. Och eftersom vår hemtelefon egentligen är en mobiltelefon med ett mobilnummer (fast det gamla är kopplat till det) så kan man inte använda NIX. Så vi ger f-n i att svara helt enkelt. Men de fortsätter ringa. Helger, kvällar, dagar. Jämt. Vi är emellertid himlars duktiga på att inte svara på de numren....:-)

ARILD sa...

Ja, man lär sig numren väldigt fort! Perfekt med en liten Anita som talar om vilket nummer som ringer. Igår kom Securitas och ringde på IGEN! Då hade han fått fel husnummer... Suck.

Och är det så man inte vet vilken som ringer så kan man ju lyssna på antalet signaler. Tre : ) Då svarar man inte.