28 juni, 2016

Alice, Gregor och Tove

Men kanske inte så här mycket.
Jag tycker verkligen om Alice i Underlandet. Har läst och äger flera böcker om Alice. När jag blir författare så är det just i den stilen jag vill skriva. Konstigt, oväntat, finurligt och spännande. Och så ska jag naturligtvis illustrera hela storyn själv också. Annat vore väl skam.

Under tiden jag samlar inspiration... läser jag en jättebra barn/ungdomsserie av Suzanne Collins om Gregor från Ovanjord.
Liksom Alice trillar han och lillasyster Boots ner i underjorden!
Mer säger jag inte om det, annat än: läs om du är nyfiken på vad som hände sen. Sprakfålen rekommenderar.
Suzanne är kvinnan som skrev trilogin Hungerspelen, om det säger dig något.

Jag har också plöjt Tove Janssons första bok om Mumintrollen. I sommar ska jag försöka hinna med hela serien. Det är förvisso ingen brådska alls, utan bara om jag vill och hinner (slooow down). Har aldrig haft mumintrollen som favoriter men på äldre dar vill jag ändå läsa dem för att se om jag hittar undermeningarna. Familjekonstellationerna. Personlighetstyperna.

För att försöka minska ner på sonens tedrickande ur stora muggar fick han välja en Muminmugg. Till slut blev det Too-ticki. Väldigt fin och liten mugg.

Här kan ni kolla på illustratören Anna Ilebys version av Too-ticki! Plus en hel del andra Muminfigurer.
Väldigt fina varianter!
Som illustratör får man passa sig... rita inte av någon annans figurer om du inte har tillstånd! Så Anna har varit klok nog att fråga "Muminfolket" om det är okej att lägga upp originalfiguren tillsammans med sin version av figuren, och tack vare? att hennes bilder är så fina får hon fortsätta roa sig själv och oss andra : ) Bara hon skriver vem som äger copyrighten på Janssons bilder. Och blir dessutom omskriven på deras sida! Schysst reklam!

2 kommentarer:

Johan sa...

Fin mugg.

Gunilla Byström sa...

Javisst är den! Hej förresten!
Det skulle vara ganska lätt att trilla ner i Muminmuggträsket, men nej, just nu får det räcka med denna till sonen. Men det finns en rosa mugg där Mumintrollet kramar kärestan; den är jag sugen på...