27 januari, 2011

Förgiftad

Fy faan va jag blir arg!
Min son föddes tre veckor för tidigt och fick genast ersättning då han inte riktigt orkade amma. Förutom att mjölkersättning tydligen innehåller alldeles för mycket protein för det outvecklade matsmältningssystemet, så innehåller det tydligen tungmetaller också...(och en del mår bara bra av tungmetaller medan andra blir kroniskt sjuka av dem).
Jag testade honom för tre år sedan på Scanlab för allergier och tungmetallförgiftning.
Han hade alldeles för höga värden av arsenik, kadmium och mangan...
Tror du att vår läkare var intresserad? Att han ansåg att det kanske var lämpligt att åtgärda problemet? Svaret jag fick var att han inte kunde tolka siffrorna. En för övrigt mycket vänlig läkare som inte har en aaaning om de fysiska problem som ett autistiskt barn kan ha. Som tror att autism endast är en psykisk åkomma. "Inget att göra".
Och detta gäller de flesta svenska läkare idag år 2011. Tittar man bara över gränserna i Norden så har man en annan inställning.
Tittar du över Atlanten så har du ett helt annat synsätt på problemet.
Varför är Sverige Nordens, nej världens u-land när det kommer till behandling av autism, ADHD, astma, allergier?

Titta på Debatt ikväll kl 22 och döm själv om läkarkåren är inskränkta idioter eller om de är intresserade av att hjälpa sjuka med annat än kemikalier.

4 kommentarer:

TUTT sa...

Åh!
Så intressant det du tar upp här - jag visste inte att du hade en autistisk son. Som jag skrev en gång för länge sedan på min blogg så träffade jag en fantastisk autistisk man i somras, en författare, musiker och föredragshållare som hette Caiseal Mor. Från Australien. Hans sätt att förklara sin värld, och förhålla sig till Icke-Autistiska människor var helt världsomvälvande för mig. Att inte kunna skilja på dröm och verklighet var för honom en fantastisk gåva som gav honom tillgång till sitt författarskap, de sociala koderna som han fick "lära sig", hur hjärnans sammansättning såg annorlunda ut och hur vi Icke-Autister kunde öva oss att få bättre tillgång till de kreativa substanserna som han som autist hade direkt kontakt och tillgång till. Jag var med på ALLA hans workshops den veckan, gjorde många guidade "drömresor" till hans trumma. Lärde mig glänta på dörren till den kreativitet som bor där mellan dröm och vaket tillstånd... Nu vet jag inte alls hur din sons autism fungerar, men Caiseal fick mig att inse vilken fantastisk gåva det var att ha sån tillgång till The DreamWorld, som man kallar det i Australien. En gåva.

Kram!

Arild sa...

Ja, min son är som en gåva hela han : ) Mången gång har jag önskat att det var öppet köp på den gåvan... men ju äldre han blir desto roligare och smartare blir han.
Att lära sig läxor och sån´t värdsligt ligger inte riktigt för honom. Han har nog också öppen kanal till universums läror och finner det alltför banalt med ettans läsinlärning och matte...
Visst hade det varit roligt om han hade haft en specialkunskap, men än så länge har han inte visat nån sådan.
It´s a thin line between genious and insanity. Eller, va?
Måste leta rätt på din text om australiern. Låter intressant.

Och de bästa idéerna brukar ju komma precis när man ska sova eller i drömmen.

TUTT sa...

http://now.wordflow.se/#post332

Här är inlägget!

Arild sa...

Oh, tack, jag insåg att det skulle bli en himla massa klickande för att hitta inlägget! Tack!