04 april, 2014

Burkbegär

Vi har en förtjusande butik i sta´n: Johanne. Fullproppad med ekologiskt, rättvisemärkt, kravmärkt och annat smått och gott. Te, choklad, oljor, grönsaker, kylvaror. Luktar som i himmelen därinne. Goda dofter blandade med varandra till en salig doftupplevelse.
Det är bra, mycket bra.
Ah! Så vackert. Och vilken fin blogg! Sagolika sinnen. Det är ju så jag ska bo...
Men det som sätter extra spice på anrättningen är att det alltid finns auktionsgods att sukta över. En lampa, små glas, lakan med spets, linnehanddukar, spetsar, tavelramar, gamla skolböcker...
Och idag. En helt underbar bukig plåtlåda, en rokokoburk i ljuvt gräddgult med blombuketter utströdda över hela burken. Ah! Mitt hjärta kände en skälvning. Mormor! Lite dammig puderdoft, silkesskor, spetsnäsdukar. Ett toalettbord med silverborstar och en parfymflaska med pump och tofs.
En blick och det skrek i mig: vill ha, vill ha!
Men, på nåt vis måste jag ha blivit något klokare på sista tiden? 
Den kostade 390:- 

Jag funderade på att fråga om avbetalning... men hejdade mig. Funderade på att bara köpa den rakt av som jag brukar när något inom mig skriker, men nej.
Just nu funderar jag faktiskt på att ringa dit och be henne lägga undan den till mig. Jag ska ju sälja en annan burk för 360:- snart. Då blir den ju i princip gratis! Eller, ska jag vänta till imorgon då jag måste ner på stan igen. 
Hoppas att den står kvar? 

Men om jag tänker ett varv till... var ska jag ha den? Och vad ska jag ha den till (annat än att titta på). Jag har inget toalettbord. Silverborstar har jag, men de ligger i en garderob. Jag har ju för tusan inte det hemmet som denna burk kräver! 
Spännande fortsättning följer imorgon. Missa inte upplösningen på detta drama. Att ha och inte ha, det är frågan.

Dagens citat: Ännu en gång väljer jag att lägga till lite, så att det passar mig.
"Den som vill (ha) mycket är rikare än han tror", sa Camille Goemans.
Ja men, du ser! Då är jag ju rikare än jag tror! Nu ringer jag.

Dagens gilla: Jo, det var en så jäkla snygg burk i en affär som jag bara måste ha...

5 kommentarer:

Ulricha sa...

Hahaha! Har du ringt än? Jag menar - burkar kan man väl aldrig få för många av?! :)

AnBr sa...

Burkarna tog nog syster men jag har kunnat erbjuda kilovis med spetslakan med handbroderat monogram och linneservietter. Som nu skänks bort till tredje världen el myrorma. Det känns inte helt till freds men vad gör man...

SPRAKFÅLEN sa...

Aaaahhh! Ninni då?! Jag förstår att ni inte själva har plats för allt men jag har ju all plats i världen
: D Men underlakan behövs ju alltid. Men pengarna de genererar kanske gör gott. Hoppas verkligen det!

Och nej, jag har inte ringt... måste försöka tänka rationellt ibland. 400:- är mycket pengar, eller hur?

krulli sa...

Kändes väl bra att inte köpa burken ändå? Det köps alldeles för mycket i vilket fall. Nu säger jag inte att DU köper mycket men du fattar, hoppas jag! :)

SPRAKFÅLEN sa...

Jo, det var nog faktiskt lika bra. Det är bara de där första timmarna av begär som man måste stå emot, precis som med vilket annat missbruk som helst : ) (Nästan)