29 april, 2014

En blå dag

En synnerligen ekonomiskt inriktad dag idag.
Slängde mig hem på cykeln efter att ha levererat sonen till skolan. 
Där, i morgonsolens gass stod min kommande vårdare. Ja, nu har det faktiskt gått så långt att jag behöver någon som vårdar. 
Kanske inte mig personligen, men något som ligger mig mycket varmt om hjärtat: mina pengar. 
Hon ska ta hand om min ekonomi! Halleluja! Ett stort jävla klippblock föll från mina axlar imorse. Tack gode Gud för de där konstiga människorna som uppskattar och förstår sig på siffror. (Etikett: I sista sekunden. Deklarationen ska snart vara inlämnad. Phu!)

Några timmar senare bar det av ner till min nya fräscha bank: Handelsbanken. Så fräsch, så... blå. Nä, färgen kändes inte bra, alldeles för mycket mörkblått. Men som jag har förstått det behöver man i alla fall inte rösta blått bara för at man har en blå bank. Tack gode Gud för det då!
Tog en god timme att byta bank och det är inte riktigt färdigt ännu, men sen känner jag att pengarna kommer att rasa in på mina konton. Säkert.

Kvällen gick åt till att styra upp, inte mina pengar, men mitt fortsatta lobbyarbete för firman Sprakfåle, tillsammans med min mentor Mia.

Som tack till mig själv för att jag var så himla duktig idag köpte jag en fin liten bricka. Jag är verkligen ingen brickmänniska, men den kan komma till användning, tror jag. Se så fin!

I julas köpte jag en eller två koppar (minnet, minnet) med Farbror Blå samt fyra glöggmuggar ur Designhouse Elsa Beskowkollektion.
Och vad var det för ekonomiskt med dagens inköp? 
Jo, jag fick 20% på priset då jag pep "Retro" i kassan ity jag hade köpt tidningen Retro där denna rabattkod fanns. (Och nu kan ju du också utnyttja koden, utan att köpa tidningen. Men det vill du förstås göra. Köpa tidningen. För den är bra!)

Dagens citat:"Vi är inte bara här för att försörja oss. Vi är här för att berika världen." Klokt talat, Woodrow Wilson.

Dagens gilla: En krönika av självaste Marcus Birro.

2 kommentarer:

Freja sa...

jag har en bokföringsfirma som gör min deklaration, så jäkla skönt, att bara skicka dit pappren så fixar dom det. Jag och mina syskon äger lite skog tillsammans. Tjänar inga pengar, men deklarationen blir sjukt mycket krångligare, så det är helt klart värt att låta en firma göra det!

SPRAKFÅLEN sa...

Ja, och äntligen har jag också en sådan! Och jag tjänar inte heller några pengar ; )