26 april, 2014

Trädgårdsdax

Hela familjen klev upp riktigt tidigt idag då den äldste sonen skulle stå på torget och sälja kakor, så vi attackerade trädgårdslandet direkt efter skjuts till stan. Gödsel skulle hällas ut och jord likaså.
Första säcken hälldes ut och jag vet inte riktigt vad jag gjorde just då, men sambon ylade till att jag minsann kunde hjälpa till! 
Alltså, som om jag aldrig brukade hjälpa till...

Då ylade jag tillbaka. Högt. 
Det finns nämligen fog för att yla tillbaka. 
Saken är som sådan att i vår trädgård finns det ca femton rabatter, mer eller mindre stora,(rabatt runt träd, rabatt för bara en växt, lång rabatt på tio meter, rabatt runt hela altanen osv), samt en lång häck men ALLA, ALLA rabatter måste ju rensas och hållas i schack, eller hur?
Och, frågar jag dig då du gode läsare... vem tror du sköter om dessa rabatter??? Va? 
Självklart är det yours truly. Och då menar jag BARA jag.

Inte ropar jag på hjälp då. Men min sambo ska alltid ha hjälp. 

Och män har en makalös förmåga att missa det där plocket och JOBBET man utför när de inte ser på. Orkar inte orda mer om det, kan bara konstatera fakta: de är fan blinda för andras arbete.

Hur gick det då? Jo, jag hjälpte den stackaren att släta ut jord och gödsel över landet, sen fick jag visst annat att göra, så till slut hade han planterat och satt hela landet ALLDELES SJÄLV! 

Jag vet ju att han kan, men jag brukar stötta honom i början tills jag känner att det är läge att släppa taget ; ) Precis som man gör med småbarn, ni vet.Dagens citat:"Plågan kan vara ett frö, ur vilken glädjen spirar." Japanskt ordspråk. 
Eller så här:"Med lite plåga så kan du få ett frö att spira."

Dagens gilla: Sommarvärmen - Värmer så jädra gött på ryggen.

2 kommentarer:

Freja sa...

Vi borde oxå jobba i trädgården i helgen... Men orka.... Bra gjort av er!

SPRAKFÅLEN sa...

Med så perfekt väder var det svårt att hitta alternativ till utevistelse. Och jäklar va skönt det är att ha det gjort.
I alla fall planteringen. Ogräsrensningen har jag kvar retsen av sommaren ; )