17 mars, 2014

Blicken!


Har fastnat för TV-serien "Breathless". 
Alltid trevligt med serier eller filmer som utspelar sig på 50- eller 60-talet. Eller andra världskriget.
Denna karamell rör sig i elegant 60-talsmiljö, à la Mad Men, fast i det något mer lantliga England och i en helt annan miljö. Sjukhuset.

Och då har vi tack och lov begåvats med en bedårande läkare i en av huvudrollerna: OTTO! (Kanske ska jag kalla honom Ottoman, kanske. Han heter Jack Davenport egentligen, och du vet väl att davenport betyder soffa?)
Det är något mycket tilldragande med denne man, tycker jag. Kolla in blicken. Oh la la mina damer, där finns det glöd vill jag lova. 
Kan tycka att han ser extremt bra ut som 60-talsman, den något sorgsna blicken som strålar av oändlig värme när han tittar på sin älskade sköterska... 
(Du förstår, kära du, att han är fast i ett äktenskap av orsaker som vi inte har fått veta ännu.)

På den nedre bilden ser han mest ut som en alldeles vanlig människa, och sådana går det ju omkring överallt. Men då, minus blicken!

Dagens citat: "Vi tänker för mycket och känner för lite." Charlie Chaplin

Men nää då, jag kände direkt att vi var rätt för varandra och skrev denna text utan att tänka efter en enda sekund!

Dagens gilla: Ja men det är väl ändå uppenbart!

4 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Den serien tror jag att jag också skulle gilla. Vilken kanal går den på?

Ja, vilken blick han har! :)

Ha en bra kväll!/Anna-Karin

SPRAKFÅLEN sa...

Den går på TV1. Du får hoppa på del fyra av fem om du vill se den. Tyvärr ligger den inte kvar på svtplay längre än en vecka. http://www.svt.se/breathless/se-program/

Kunde inte hitta den streamad heller. Men hoppa på vetja, den är bra!

Trevlig tittning : )

AnBr sa...

Jag tycker mig känna igenom honom från en alldeles lysande serie jag följde på nittiotalet som hette (det var jag tvungen att slå upp) "Livet kan börja" eller "This Life" på originalspråk. Då var han ung, ganska kaxig har jag för mig. Men serien var himla bra och idag ser man ibland flera av skådespelarna från den i andra produktioner.. bl a ovan nämnde Jack med blicken... :-)

SPRAKFÅLEN sa...

Jag känner ju också igen honom sen förr! Antar att det kan vara den serien även om jag inte kommer ihåg hur den var just nu.