22 mars, 2014

Tveksamt nöje

Igår var det fredag och fredag betyder nattkramper. Helt märkligt kan jag tycka, och hoppas slippa vakna varje gång, men likt en klockas taktfasta tickande kommer kramperna på fredagsnätterna. Har fått order att filma spektaklet och gjorde ett försök med mobilen, men då jag hämtade mobilen när det redan hade hållit på en stund fick jag ingen action alls. Låg och väntade med kameran påslagen men då jag inte filmade slog den hela tiden av och jag var tvungen att börja om från början, vid minsta antydan till kramp. Tack och lov så slutade kramperna av sig själv till slut. 

Två timmar senare var det dags igen men då hann jag inte med något filmande heller innan det slutade. Och mitt i natten brukar jag vilja sova så jag blundade emellanåt. 
Ja, så kul har jag och N det på nätterna. De andra nätterna kör vi bara 5-sekunders-kramper. Och ökar på medicinen hela tiden, utan annan effekt än storgråt och trötthet. Det lutar åt ett längre besök i Lund. Been there, done that. Funderar på att köra iväg sambon om det blir aktuellt...

Idag är det lördag och då har jag roat mig med dammsugning. Med svetten lackande och hostan hackande dammsög jag där det behövdes, och det  var överallt. Plockade ner det röda paisleytyget som har hängt bakom soffan, slet bort de varmröda sammetsfodralen från kuddarna, slängde ut den röda mattan. Rensar, rensar. Dags att slänga ut julens mörka och varma och öppna upp för vårens och sommarens ljusa.
Om mitt sinne lika snabbt kunde växla från mörkt till ljust, vore det ju förtjusande.

Läste något bra på FB idag som jag läst en gång innan, men den här gången fanns det en länk till dessa kloka ord också.

Dagens citat:"De flesta av oss slösar bort våra liv som om vi hade ytterligare ett på banken." Ben Irwin.

Dagens gilla: Tacos! Kände t o m lite av smaken!

2 kommentarer:

Ulricha sa...

Att du orkar städa så flitigt efter en (eller flera) sådana nätter. Men jag vet ju att du är en stark kvinna. Inte desto mindre känns det kanske bra med lite ömkan och uppmuntran. Man orkar ju inte vara stark jämt utan bekräftelse så - Kram till dig och kämpa på, Gullan.

Jag måste också tillstå att du är flitig som ett bi i ditt bloggande. Detta (Blogg100) kommer du att ro iland som en dans :)

SPRAKFÅLEN sa...

Med tanke på hur sällan jag städar så måste jag vara desto flitigare när jag väl gör det : )
Har icke sovit en hel ostörd att på några år nu, så jag har nog vant mig. Och jag känner en till som sällan sover... du vet hur det är.
Tack för kramen. Nu orkar jag en stund till!

Och ja, har man tagit fan i båten måste man ro som satan för att komma dit man vill. För fan vill ju ofta åt ett annat håll ; )