13 mars, 2014

Fylla år

Idag har jag tecknat färdigt en bild som ska föreställa min svägerska. Hon fyller 40 år om några dagar. Fick höra genom hennes syster att hon hade en liten ålderskris i och med denna födelsedag. 
Hon tycker visst att det är en hög ålder... (Pff!) och oroar sig för att det nu är dags att införskaffa knytblus och andra tantattiraljer.

Så jag har tecknat henne som en redi´ tant. Antingen blir hon smickrad eller så blir hon knäckt.
Ja, det är inte nådigt att bli äldre ska jag säga.

Min mammas moster fyller 97 idag. Läste du rätt? Ja, min MAMMAS MOSTER. Kära moster Judith, bor i sin lägenhet i Söderhamn och sköter sig rätt bra alldeles själv. En riktigt cool moster är hon. Obekymrad av stigande ålder, får jag hoppas. Betänk att hon fyllde 40 för 57 år sedan! År 1957.
Synd att hon inte har någon dator...
Hennes syster, min mormor, gick vidare 1973. Hajar ´u? Judith var ett sladdbarn med stort S. Har alltid varit en lugn klippa, bott själv så länge jag har känt henne. En alkoholist och en man som dog, sen fick det vara nog (såvitt jag vet). Inga barn. Och vet du, jag tror det är det som gör att hon är så välbevarad. 

Du vet väl vad man säger: "Små barn - små bekymmer, stora barn - stora bekymmer". Och om man fortsätter på den tesen så blir det väl: "Inga barn - inga bekymmer"? (Inga barnrelaterade bekymmer i alla fall, på det sättet).

Mitt bekymmer är att jag inte har skrivit något kort till henne. Fi fan, vilket svin man är. Men jag ska. Ska!

2 kommentarer:

Åsa Anevik sa...

Den var bra! - Inga barn inga bekymmer ;-)

SPRAKFÅLEN sa...

Ja, man kunde ju önska sig det i alla fall.
Men för min del är det ju kört ; )
Å andra sidan har det sina fördelar med de där bekymren också. Man LÄR sig en del.