15 maj, 2014

Dagen efter

Livet rullar på. Besök i Wallsta igen, fika med pappa. Trodde jag skulle göra nässelsoppa. Kokade en ganska illaluktande vätska, kanske lite taskiga proportioner; inget jag orkade reda till en soppa, så vi tog hem den till Järvsö för att se vad vi ska göra av den. Om inte annat kan man ju använda nässelvatten till gödning.
Plockade stora feta rabarber och gjorde en paj. Marsánpulver från 2008. Jodå, det gick bra. Rensade bort allt torrt som fanns i land och rabatter sen två? år tillbaka. Lite finare blev det att titta på. 
En promenad runt byn. Aj du, där blev han trött. 
Plockade ut tre pelargoner som överlevt och ansade till en av dem. Funderar på om jag ska plantera om dem också, eller om det är en överloppsgärning.
Det finns att göra, överallt...
Och jag är här i en sketen vecka och lär inte hinna göra en bråkdel.

2 kommentarer:

Freja sa...

Jag går inte så bra ihop med min pappa, men som tur är klarar ja´han det mesta själv, fast han nyss fyllde 90. Han städar, handlar, tvättar och lagar mat. Jag hjälper honom lite med hans ekonomi bara. Tur, för jag har ju ett eget hem som jag inte alls orkar med, jag skulle inte kunna göra mer hos honom heller.

SPRAKFÅLEN sa...

Oj, så jobbigt. Att inte gå ihop med sina föräldrar, men det är vanligt. väldigt vanligt. Tur att han är så pigg som han är!
Min pappa har hemhjälp, men varje gång de kommer för att värma mat så har han redan ätit : ) Ja, han är faktiskt kapapbel at värma sin egen mat. Men tvätta och städa blir för svårt då hans klena ben inte är att lita på.