28 maj, 2014

Dynamo

Allt hänger ihop.
När jag cyklade hem imorse så mötte jag en cyklist som det lät om. Ja, det lät om cykeln; som en Dynamo. (Du vet väl vad en Dynamo är?)

En halvtimme senare sitter jag inomhus och lyssnar på "Äntligen morgon" och då pratar Anders Timell om en... Dynamo!
Och Malin som är ca 25 år gammal vet INTE ALLS vad en Dynamo är och alla förklarar ivrigt vad en Dynamo är och hur den fungerade. 

"Åh, ni är så gamla!", utbrister Malin.
Sant. 
Vi som upplevt hur trögt det var att cykla med en Dynamo är nog gamla, men jävlar vilka benmuskler vi har!
Här finns mer om Dynamons funktion.
Och då måste jag ju reflektera över "det allra senaste": elcykeln.
Reflektion: vad ska det bli med alla kroppar som aldrig används?

Och dörröppnare sattes dit för att handikappade och äldre muskelsvaga skulle kunna öppna dörrar utan assistans. Nu använder de flesta dörröppnare för att slippa använda sina tynande armmuskler. What´s up with that?

Jag tror att människorna i framtiden kommer att vara långlånga men med klenklena kroppar. Jag ser framför mig en lång, tunn, slapp kropp som ligger i en kontorsstol framför en datorskärm. Så utschasad av att ha släpat sig från sängen till datorn att han knappt orkar klicka på musen. Eller knappt orkar styra datorn med blicken, ska det väl vara.

Framtiden ser dyster ut för oss med benmuskler. Vi får nog ta hand om både oss själva och våra barn.

Dagens citat:"The strength of women is the pretense of weakness, and the weakness of men is the pretense of strength."  Hmm...

Dagens gilla: Att man numera slipper Dynamo, för så jävla kul är det inte att cykla när någon bekämpar en hela tiden! (Istället kan man cykla på högsta växeln i uppförsbackar, så får man benmuskler ändå!)

4 kommentarer:

Nini sa...

Helt rätt ;) Men när armarna börjar kännas som orangutangarmar då tar man till en Dramaten för att inte gå sönder ;).

Gunilla Byström sa...

: ) Jo, VISSA hjälpmedel måste väl ändå tillåtas...
Kommer ihåg min barndom (minsann!) då vi barn gick och handlade (jo, mina föräldrar litade på att det skulle gå bra) och vi hade alltid en Dramaten att fylla. De små barnaarmarna skulle inte ha orkat annars : )

Freja sa...

Jag har dynamo på min nästan alldeles nya cykel! Och jag använder ALDRIG sådana dörröppnare. varför gå på gym när en kan öppna tunga dörrar istället, gratis och allt!

Gunilla Byström sa...

Oj, hoppas att den är av en modern smidig sort då!
Och jag använder heller aldrig dörröppnare. Man måste ju träna nångång...