04 maj, 2014

Musik i mina öron

Har suttit och lyssnat på begravningsmusik halva dagen. Frågan är vad som är sådan musik. Finns ju en uppsjö vacker musik därute.
Tackom och lovom så har jag en syster som sjunger i kyrkokören i Järvsö, så hon har koll på all fin musik som finns.

Och en av de vackraste psalmerna som finns (som jag vet om) är ju "En vänlig grönskas rika dräkt": Psalm 201. Brings tears to my eyes every time. Sjungs ju ofta på skolavslutningar, men detta är ju också ett avslut. 
Tårarna flödar oavsett om det är skolavslutning eller begravning. 
Märkligt.
Bild från reseguiden.se
Som utgångsmusik hoppas jag att vi kan ha denna piffiga låt, som är positiv, energisk och alldeles förtjusande. Boeves psalm.

Precis som min mamma!

Eftersom hon inte hann (när hinner man?) skriva i det Vita arkivet får hon hålla till godo med vår musiksmak. Hoppas hon blir nöjd i sin himmel. 
Konstigt nog har ingen av oss en aning om vilken sorts musik, än mindre vilka låtar hon tyckte om... 
Men hon var en jäkel på Melodikrysset. Visste vad alla nutida artister hette. Jag var imponerad många gånger. Trodde jag kunde ringa och hjälpa henne... men icke då, den artisten kände hon till.

Dagens citat:"Musik är det enda språk som inte behöver översättas."

Dagens gilla: Musik. Föda för en svulten själ. Musik. Gläder den glada. Musik. Tröstar i sorgen. Vad vore livet utan musik? En tyst vandring utan gudomlig inspiration.

4 kommentarer:

AnBr sa...

Känns som om jag nyss var där, med samma problem. Visste inte heller vad pappa ville ha. Vi fick ta vad Vi kände o hoppas han gillade det.... o det lilla jag kände pappa så gjorde han säkert det. Svår var han inte.... det blev en fin blandning av psalmer o profant...

Freja sa...

För knappt ett år sedan var jag där, satt med min pappa och prästen och skulle välja musik. Jag minns inte ens vad vi valde. Men mamma hade en god vän som var musiker och han kom och spelade så vackert både i kyrkan och till kaffet efteråt, och valde musik som han dels visste att mamma tyckte om, dels tyckte passade min mamma, så det blev bra i slutänden, fast jag var så förvirrad när jag skulle besluta. Hoppas du hittar nått du känner är rätt!

SPRAKFÅLEN sa...

Ja, det blir säkert bra till slut. Musiken får min syster bestämma, jag kan bara tycka till : )
Musik till kaffet kan ju vara en idé som jag inte tänkt på.
Lite diskret i bakgrunden...
Tack.

Tina Jone sa...


Hello friends,
What is your favorite ringtone? Do you like your current ringtone? I have the latest remix / dj ringtone collection in 2018. The ringtone is fun. Unique ringtone compelling. Ringtones release tension. Visit my homepage to search and reference more ringtones here:https://ringtonesmobile.net/

Top 5 remix ringtones / dj ringtone of the year 2018:
- Download Mile Ho Tum humko ringtone mp3
- Download Swag Se Swagat ringtone mp3
- Download Let Me Love You Marimba ringtone mp3
- Download Havana Marimba ringtone mp3
- Download Main Hoon Hero Tera ringtone mp3
Free quality ringtones for people around the world. I need your comment to improve the ringtone better. thank you.!