30 maj, 2014

Gryningsvak

Väcktes imorse vid 6-tiden av en krampande son. Vi somnade om och tre minuter senare var det dags igen och så höll det på ända tills jag visade honom den nya medicinen som ska tas i munnen i stället för den andra vägen.
Då sa han -Nej och vände ryggen till och somnade om. Och sen vaknade vi inte förrän 10.50, båda två. En sån dag blir lite förskjuten.
Lunch vid 15.30 känns lite speciellt.

Igår köpte jag två armeringsnät för att ärterna ska kunna klättra på dem. Insåg att de inte var så höga som hade varit önskvärt; alltså vill jag inte gräva ner dem för att förankra dem i jorden. Men den som spar (inte åker till soptippen) hon har: en hel del "slanor" av gamla blommor som växer sig väldigt höga på höstarna. Gillar dem inte, de kallas för studentknapp? 
Gula, höga saker. Jag har avskedat alla gula växter som farmor hade i landen, men de envisas med att komma tillbaka. 
Och just idag var jag tacksam för det. Passade utmärkt att fläta in slanorna i nätet och köra ner dem i jorden. Sedan flätade jag ihop resterande slanor till ett staket mot grannarna (och hunden) där luktärterna ska klänga sig höga och doftande (och extremt täckande), är tanken.

Och just nu, känning som blev till en kramp. Tänk om en resa till Lund faktiskt skulle göra skillnad. Men det vete fåglarna. Funderar på ketogen kost, kan det va´nåt. Vet att det hjälper en del, försöker lägga till fett i kosten hela tiden, men det är också nåt som måste nötas in. Vi gick ut starkt imorse med ägg och bacon till frukost. Mums!

Dagens citat:"De små byarna somnade in, fönster efter fönster." 
Ovanligt rart citat!

Dagens gilla: Ska snart läsa fortsättningen på Dalslandsdeckarna för sonen. Spännande! Har börjat med första boken och ska ta dem en efter en.

2 kommentarer:

Freja sa...

Fy tusan, stackars son och stackars dig!

Sv: Klockren drömtydning av dig! Och plötsligt blev jag oerhört nyfiken på alla de där rummen i huset, det var fyllt av kryp in, vinklar och vrår och oväntade rum. Är det sån jag är inombords kanske det inte är så konstigt om jag känner mig lite förvirrad ibland...

Gunilla Byström sa...

Roligt att jag kunde tyda din dröm
: ) Och många rum, vinklar och vrår måste väl tyda på ett rikt inre liv? Spännande att utforska!
Dream om!