06 juni, 2014

6+6+2(0) =14!

Nationaldag idag. 
Sjätte i sjätte plus två är fjorton. Ett mattemysterium i den högre skolan!
Många tycker att vi är dåliga på att fira denna dag. 
Ja, här firar vi inte heller så värst. Äter pizza, Sveriges nationalrätt näst efter eller före kebab. (Det blev ingen pizza för storebror igår; kön var för lång).

Många säger att det är för att Sverige inte har varit med i krig på så länge.
Kan så vara, men det känns väl lite märkligt att man ska behöva kriga för att uppskatta demokrati, yttrandefrihet, allemansrätten, frisk luft och rätten att gifta sig oberoende av vilken du gifter dig med. Med mera.
Vi kan fira stillsamt som svenskar plägar göra och känna tacksamhet att vi bor i Sverige som ändå är ett förhållandevis väldigt bra land att bo i.
Hipp, hipp, hurra!


Så, så, nu tar vi det lilla lugna.

Men, det finns många svarta fläckar som sannerligen håller oss kvar i den mörka medeltiden; åtta-årsgränsen för så kallad alternativa läkekonster är en stor fet skamfläck! Skämmes, ta mej fan!
Och de sista åtta årens elände ska vi bara inte tala om!

Dagens citat:"Tacka lampan för dess sken, men glöm inte lampfoten som står tålmodig och trofast i skuggan."  Just det. Tänk på att det inte alltid är de (händelser, förf.anm) som hörs och syns mest, som är mest värdefulla."

Dagens gilla: Att hela lilla familjen är samlad igen känns mer normalt. Mer action liksom. Började dagen redan innan jag vaknat med att drömma om att någon kissade på sig. Det var min son som strilade i sängen bredvid... 

2 kommentarer:

Freja sa...

Här firar sonen och jag med godis, han har kompisar fulla källaren, jag sitter i soffan och bloggar. Man och dotter är på resa och äter tacos med min syrras familj i Stockholm, det är vårt sätt att fira och det funkar det med!

Gunilla Byström sa...

Allt som funkar, funkar : )